Pages

teisipäev, 14. jaanuar 2014

MTÜ Pärnu Käsikellastuudio tutvustus


Pärnu Käsikellastuudio MTÜ tegutseb eesmärgiga edendada ja propageerida käsikellamuusikat kui haruldast, omanäolist ja Eestis küllaltki vähelevinud musitseerimisviisi käsikellamängijatele, töötubades osalejatele, kontserdipublikule. Soovime, et igal sügisel mängijate arv stuudios kasvaks ning saaksime veelgi suuremale arvule lastele ja täiskasvanutele kvaliteetset hobiharrastust pakkuda ning nende mängutehnilist vilumust kasvatada. MTÜ jätkusuutlikkuse tagamiseks korraldame muuhulgas ka avalikke kontserte ning pakume muusikalist teenust erinevatele ettevõtetele.

Tegevuse ulatus: MTÜ tegutseb enamasi Pärnus ja Eestis, kuid oleme varasemalt käinud kontsertreisidel Venemaal, Rootsis, Soomes, Saksamaal ning aastal 2010 korraldasime Eestis esimese rahvusvahelise käsikellafestivali Bell Force 2010, kus osales ansambleid Eestist, Saksamaalt ja USA-st..

Struktuur: Hetkel tegutseb stuudios 5 erineval mängutasemel ansamblit: 2 täiskasvanute ansamblit, 2 koolinoorte ansamblit, 1 lasteansambel-kokku ca 50 inimest. Regulaarsed ansambliproovid toimuvad lasteansamblitel 2 korda nädalas ja täiskasvanutel 1 kord nädalas.

2013.a septembris alustas MTÜ tütarettevõttena tegevust erahuvialakool Pärnu Käsikellakool. Kõik käsikellastuudio ansamblimängijad on ühtlasi selle huvikooli õpilased.

MTÜ liikmeid on kokku 3: Kersti Hint, Elo Kesküla ja Helvi  Treiblut. Liikmed on ühtlasi ka MTÜ juhatuses ning kaks neist, Elo Kesküla ja Helvi Treiblut on ka ansamblite juhendajad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar